voedingsweetjes
Leroy van de Ree (voedingsweetjes)

Leroy van de Ree (voedingsweetjes)

Leroy van de Ree, geboren in Breda op 21 januari 1994, is een Nederlandse auteur, influencer en voedingsdeskundige.

De Start van Voedingsweetjes

Direct na het afronden van zijn studie Voeding en Di√ętetiek aan de Hogeschool van Amsterdam in 2019, besloot Leroy om zijn passie voor voeding te delen. Hieruit ontstond ‘Voedingsweetjes‘, een social media platform boordevol informatie over gezond eten. In 2023 bereikte zijn Instagram-account de mijlpaal van 300.000 volgers! Maandelijks bereikt hij meer dan 3 miljoen Nederlanders met zijn verschillende kanalen.

Leroy in de Media

Als prominent figuur is Leroy vaak in de media te vinden. Daar spreekt hij met passie over gezonde voeding en ontkracht hij mythes rondom “gezonde” producten. Bovendien uit hij openlijk kritiek op de Nutri-score, omdat hij sterk gelooft dat deze niet goed overeenkomt met de Schijf van Vijf. Ondanks dat hij niet in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) staat en zich technisch gezien geen di√ętist mag noemen, is zijn invloed in de voedingswereld aanzienlijk.

Publicatie van Zijn Eerste Boek

Leroy’s eerste boek komt eraan. Op¬†19 september 2023¬†zal Kosmos Uitgevers dit langverwachte werk publiceren. Met dit boek, getiteld “Voedingsweetjes, jouw gids in de supermarkt“, (ISBN 9789043929431)¬†wijst Leroy de lezers op een snelle, hapklare, informatieve en vrolijke manier door de supermarktschappen. Daarbij zit het boordevol informatie over (niet zo) gezonde producten, vergelijkingen en tips.

Persoonlijke Drijfveer

Boven alles, draait Leroy’s carri√®re niet enkel om zijn professionele prestaties. Zijn persoonlijke geschiedenis met een eetstoornis vormt de kern van zijn missie om anderen te helpen gezonder te eten. Deze ervaringen motiveren hem sterk om mensen bewust te maken van het belang van goede voeding.

Lees hier een aantal artikelen: 

Social Media kanalen: 
Podcast optredens:
Voedingsweetjes draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders