Krekels 🦗: Stijgende Populariteit In Voeding
Krekels! Steeds meer mensen zoeken naar alternatieve, duurzame en gezonde voedselbronnen.
Krekels vormen een interessante optie.
Ze bevatten veel proteïnen, vitaminen en mineralen en hebben een lage impact op het milieu.
In dit artikel lees je waarom ze steeds belangrijker worden als voeding.
Waarom Krekels als Voeding? 🍽
Krekels zijn een van de oudste soorten insecten en al duizenden jaren door mensen gegeten.
Vooral in Azië, Afrika en Latijns–Amerika zijn ze populair.
Maar ook in het Westen worden ze steeds bekender.
Ze bevatten veel eiwit (proteïnen) 💪
En ze bevatten zelfs meer eiwit dan vlees, melkproducten en eieren.
Maar ze zijn geen goede keuze voor vegetariërs en veganisten, dit omdat het een dierlijk product is. Voor de verwerking en consumptie door mensen worden ze gedood.
Daarnaast zijn ze rijk aan vezels, vitaminen en mineralen, zoals ijzer, calcium en B-vitamines.
Duurzaamheid 🌱
Krekels zijn ook duurzaam en milieuvriendelijk.
Ze hebben een veel lagere impact dan vee en zijn een betere optie voor mensen die bewuster willen leven en bijdragen aan een beter milieu.
Ook zijn ze makkelijk te kweken en te verzamelen.
Ze groeien in bijna elk klimaat, hebben weinig water en voedsel nodig en zijn productief en snel te vermeerderen.
Hoe Gebruik Eet Je Het? 🤷🏻♂️
Je kunt ze op verschillende manieren eten, rauw of gebakken.
Voeg ze bijvoorbeeld toe aan salades, soepen of stoofpotjes of gebruik poeder om brood of sauzen te maken.
Ook als snack zijn ze lekker.
Vermelding Op He Etiket 🔍
“Het nieuwe voedingsmiddel wordt op de etikettering van het voedingsmiddel dat het bevat, aangeduid met ‘gedeeltelijk ontvet poeder verkregen uit Acheta domesticus (huiskrekel)’.”
Naast de Latijnse naam staat ook Nederlandse naam (huiskrekel) op het etiket.
Meer informatie vind je hier: ‘Krekels in je cracker?’ (externe link)
Conclusie 📚
Krekels als voedsel bieden veel voordelen en zijn een interessante keuze voor mensen die op zoek zijn naar alternatieve, gezonde en duurzame voedselbronnen.
Door hun hoge proteïnegehalte en lage impact op het milieu blijft de populariteit van krekels als voeding stijgen.