voedingsweetjes-logo

Gemberthee recept + 3 variaties!

voedingsweetjes

Gemberthee recept + 3 variaties!

Op zoek naar een gemberthee recept? Ooit echte, verse gemberthee gehad? Het is tegelijkertijd rustgevend en verkwikkend.

Gemberthee wordt al eeuwenlang geconsumeerd en toch is het pas de laatste jaren enorm populair.

Gemberthee heeft veel meer te bieden dan alleen smaak. Je kunt gember ook gebruiken in gerechten, en het is ook nog eens erg gezond!

 

Gezondheidsvoordelen gember

Waar is gember goed voor? Gember is mogelijk effectief tegen misselijkheid, spierpijn en menstruatie. Benieuwd naar alle gezondheidsvoordelen van gember? Hier vindt je de 10 gezondheidsvoordelen van gember!

Gemberthee variaties

Wil je je gewone gemberthee recept veranderen? Hier zijn een 3 makkelijke variaties.

  1. Gember-kaneel thee
    Voor meer verwarmende kruiden voeg je gewoon een kaneelstokje toe aan je thee voordat je het laat sudderen.
  2. Gember-kurkumathee
    Kurkuma biedt extra ontstekingsremmende voordelen, plus een leuke oranjeachtige tint en een extra pittige, intrigerende smaak. Behandel verse kurkuma op dezelfde manier als je verse gember behandelt: snijd het in dunne plakjes en voeg het toe aan je gember-watermengsel.
  3. Gember-muntthee
    Verse munt zorgt voor een verfrissende smaak. Voeg een paar takjes verse munt toe aan je mengsel voordat je het laat sudderen.

Gerelateerde berichten

Als je dit een leuk bericht vond, denk ik dat je ook een van de volgende berichten leuk vindt:

Volg je voedingsweetjes al op Instagram?

Bijwerkingen gember

Pas op met teveel gember, de volgende bijwerkingen kunnen optreden: gasvorming, een opgeblazen gevoel en maagproblemen. Tot slot kun je ook last krijgen van brandend maagzuur en diarree.

Gember thee gezond

Gember thee is erg gezond, het bevat namelijk geen calorieën. Het draagt goed bij aan je dagelijkse inname van vocht. Voldoende drinken is belangrijk voor een goede gezondheid!

Gember thee gevaarlijk

Gember thee is niet gevaarlijk. Pas wel op met grote hoeveelheden gember op een dag. Dit kan vervelende bijwerkingen als gevolg hebben.

Gember thee voor het slapen gaan

Je kan gember thee drinken voor het slapen gaan. Van gember is bekend dat het helpt bij de spijsvertering en misselijkheid verlicht. Als een buikpijn je wakker houdt, is een mok vol gember thee misschien precies wat je nodig hebt. Let op: Gember kan stimulerende eigenschappen hebben waardoor je mogelijk moeilijk in slaap komt!

Voedingsweetjes draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches